Inseminering og drektighetskontroll

Inseminering og drektighetskontroll

Inseminering hos hund:

Naturlig parring er selvfølgelig det mest ønskelige innen hundeavl, men i noen tilfeller kan dette være vanskelig å få gjennomført. Det er da mulighet for inseminering.

Tispa blir alltid brunstkontrollert med et utstryk fra skjede før inseminering. Vi har også mulighet til å sjekke progesteronnivået med en blodprøve som kjøres på vårt interne laboratorium. Vi vil få prøvesvaret i løpet av ca 20 minutter. Det vurderes da riktig tidspunkt for inseminsering. Kvaliteten på hannhundens sperm blir alltid undersøkt i mikroskop før innleggelse.

Vi anbefaler minst to insemineringer, evt flere dersom tispen har lang brunstperiode.

Drektighetskontroll hos hund og katt:

Vi benytter ultralyd for å sjekke om hunden eller katten er drektig. Drektighet kan ses så tidlig som 21 dager etter parring, men vi anbefaler å vente til ca dag 25 for å være på sikre siden. Det kan være vanskelig å si nøyaktig antall foster på dette stadiet.

Fra dag 45 etter parring kan fostrene ses på røntgen. Det anbefales å ta en røntgenbilde for å kunne estimere hvor mange valper/kattunger som ventes.

Kontakt oss for inseminering og drektighetskontroll

Ønsker du å bestille time? Eller har du noen spørsmål rundt inseminering og drektighetskontroll? Ta kontakt med Arken Dyreklinikk så hjelper vi deg.