Vi anbefaler årlig helsekontroll!

Et kalenderår for oss, er ikke det samme for våre bestevenner, derfor anbefaler vi en jevnlig helsesjekk minimum en gang i året.

Før hunden eller katten din får vaksine utføres en grundig helsekontroll. Vi lytter til lunger og hjerte, sjekker tenner, øyne, ører og lymfekjertler. Alle dyr blir veid når de kommer til klinikken.

Helsesjekk er viktig av flere grunner

Jevnlig helsekontroll gjør at vi oppdager lidelser tidlig, som ofte gir gode sjanser ved behandling. Det er bedre for dyret, og dyrets velferd å ha fokus på forebygging ved jevnlig helsekontroll. Vi ser også at det ofte er billigere for dyreeier når man oppdager lidelser i startfasen, enn når det oppdages sent og krever mye mer behandling.

  • Mange sykdommer har gode prognoser om de blir oppdaget tidlig. Både hunder og katter eldes raskere enn oss mennesker. På et kalenderår blir hunden din ca 7 år, mens katten din ca 4 år eldre. Det betyr at MYE kan skje i løpet av et kalenderår for våre bestevenner.
  • Vi ser etter tannstein og evt skader på tennene. Kjæledyrene våre gir ikke alltid uttrykk for sine plager, men tannverk er like smertefullt for hunder og katter som for oss mennesker.
  • Overvekt gir større risiko for sykdom og skader. Derfor kontrollerer vi alltid vekten når du er innom med kjæledyret ditt.
  • En årlig helsekontroll er en god mulighet for deg som eier å få tips og råd om feks fôring, stell, kloklipp eller andre spørsmål man måtte ha.

Ønsker du å bestille en helsekontroll til dytt dyr? Ta kontakt med oss.