Ultralyd hos veterinær

Ultralyd er en rask, smertefri og ufarlig undersøkelse, og er et godt hjelpemiddel når man skal stille diagnose. Gjennom en probe sendes lydbølger ut i vevet som skal undersøkes. Når lydbølgene treffer, reflekteres lyden tilbake, som et ekko. Disse ekkobølgene omdannes til et bilde på skjermen. De ulike organene i kroppen har ulik celletetthet og derfor vil skjermbildet variere avhengig av organet man undersøker.

Ultralyd kan brukes i undersøkelse av:

  • Drektighet eller mistanke om drektighet hos hund og katt
  • Mistanke om sykdom eller endringer i livmor, som feks livmorbetennelse
  • Indre organer. Her kan man oppdage forandringer i feks nyrer, lever, blære, prostata hos hannhund etc. Man kan også undersøke blodkar og lymfeknuter.
  • Fremmedlegeme i mage/tarm
  • Hjertet, hjertesekk eller kar som går til og fra hjertet. Ultralyd er et viktig hjelpemiddel ved mistanke om hjertesykdom.
Ultralyd, ultralydundersøkelse av hund ved Arken Dyreklinikk

Spørsmål rundt ultralyd?

Vår veterinær Anne Sofie W. Stie-Welsh har videreutdanning innenfor hjertelidelser hos hund og katt, og bruker ofte ultralydundersøkelse i forbindelse med sine hjerteutredninger.

Ta kontakt om du har noen spørsmål om ultralyd eller om du ønsker å bestille time. Vi har et dyktig team som vil ta godt vare på kjæledyret ditt.