Kirurgi

Kirurgi er bare ne av tjenestene vi leverer og vi utfører flere typer operasjoner på klinikken, alt fra rutineoperasjoner som kastrering og sterilisering,  til mer akutte operasjoner som skader, fremmedlegemed i mage/tarm, keisersnitt m.m. Vi har et svært dyktig kirurgisk team av veterinærer og dyrepleiere.

Vi legger stor vekt på sikkerhet hos våre pasienter. Før dyret sederes får det en grundig helsesjekk av en veterinær. Hos eldre dyr anbefaler vi en pre-anestesi blodprøve for å undersøke tilstanden til de indre organer, slik at vi kan tilrettelegge medisinering til hvert enkelt dyrs behov.

Når dyret sover barberes pelsen bort og operasjonsområdet vaskes og desinfiseres før dyret flyttes inn på en egen operasjonsstue hvor inngrepet foregår.

Overvåking

Vi har moderne utstyr for gassanestesi og overvåkning. Pasienten blir nøye overvåket før, under og etter inngrepet. Vi kontrollerer oksygennivået i blodet, hjerterytme, pustefrekvens og dyrets temperatur. Det føres en egen anestesijournal for alle inngrep hvor det benyttes gassnarkose. Alle dyr som opereres hos oss får væskebehandling under inngrepet, og ligger på varmematte.

Etter operasjonen

Etter inngrepet vil dyret ligge en tid på oksygen før det flyttes til vår oppvåkningsavdeling. Her blir det overvåket til det er helt våkent og klar for hjemreisen

Smertelindring er viktig både før, under og etter inngrepet. Du vil få informasjon om hvordan du medisinerer dyret ditt i dagene etter operasjonen.

Spørsmål rundt kirurgi?

Har du noen spørsmål rundt kirurgi eller ønsker du å bestille time for en konsultasjon? Ta kontakt med vårt dyktige team.